Era e trupit është një nga faktorët që formon përshtypjen e parë te të tjerët. Çdo person ka një profil unik të erës, si një gjurmë gishtash. Gjatë viteve të fundit, kërkimet kanë treguar se ndodhen shumë faktorë, përfshirë personalitetin, shëndetin, hormonet dhe ushqimin, që ndikojnë në erën që lëshojmë.
Ushqimi ka një ndikim të madh në erën e trupit, duke e përmirësuar ose përkeqësuar atë. Kur konsumojmë ushqime si hudhra dhe qepët, ato ndihmojnë në krijimin e komponenteve sulfurikë që ndikojnë në erën e djersës dhe frymës. Përkundër asaj që mund të mendojmë, disa kërkime sugjerojnë se hudhra mund të bëjë që djersa të jetë më tërheqëse për të tjerët.
Nga ana tjetër, perimet si brokoli, lulelakra dhe lakra janë të pasura me përbërës sulfurikë, të cilët mund të krijojnë një erë të pakëndshme. Ndërsa perimet janë të dobishme për shëndetin, ato mund të ndikojnë në mënyrën se si na perceptojnë të tjerët.
Konsumimi i mishit dhe peshkut gjithashtu mund të ndikojë në erën e trupit. Aminoacidet dhe yndyrnat që përmbajnë këto ushqime mund të shkaktojnë një erë më të fortë, duke ndërvepruar me bakteret e lëkurës. Sidoqoftë, disa studime kanë treguar se një dietë pa mish mund të ketë një ndikim më pozitiv në erën trupore.
Një faktor tjetër që ka efekt në erën është alkooli. Alkooli jo vetëm që shkakton erë të pakëndshme nga fryma, por gjithashtu mund të ndikojë në djersën e trupit duke lëshuar kimikate të tjera të dëmshme.
Çdo faktor që lidhet me ushqimin, shëndetin dhe rutinën tonë higjenike ka ndikim në atë si perceptohemi nga të tjerët. Por, asnjëherë nuk ka një formulë të saktë për të përcaktuar se si do të ndikojë një ndryshim i tillë në tërheqjen që ushtrojmë.