Ashtu si moda dhe ushqimet janë me trende që vijnë dhe ikin. “Whole Foods” ka publikuar një listë të përbërësve që patën popullaritet gjatë këtij viti.
Prej tyre kemi zgjedhur pesë të parat, të cilat mund t’i edhe vetë:
Lulet e ngrënshme
Lulet e ngrënshme kanë qenë garniturë në menutë e restoranteve prej kohësh, por tashmë kanë mbërritur edhe në gatimet në shtëpi, me livandën, i cili është kryesori.
Pluhurat ushqimorë
Super pluhurat si kakao dhe shafrani i Indisë vazhdojnë të shfaqen në “smoothie”-t dhe pijet, duke i shtuar më shumë shije mëngjesit tonë.
Kërpudhat funksionale
Këto janë përdorur kryesisht në vaktet dietike dhe ndryshojnë nga kërpudha e zakonshme, që i përzieni me makaronat. Ato përfshijnë lloje të ndryshme, si “cordyceps”, “chaga” dhe “reishi”.
Mish me bazë bimësh
Alternativat e ushqimeve më bazë bimësh janë bërë më të arritshme, me prodhuesit që shkëmbejnë peshkun dhe mishin për një opsion më miqësor për vegjetarianët. Si për shembull, hamburger vegjetarianë, që ngjan me mishin e vërtetë.
Tacos
E dimë që ngjan si “ushqim i shpejtë me yndyrë”, por “taco” e 2018-s ishte shumë ndryshe. Me oktapod apo “tortillaa” pa drithëra.
Burimi: Harper’s Bazaar