Si të falni dikë që ju lëndoi dhe as nuk kërkoi falje

Falja është një nga vendimet më të vështira që dikush mund të marrë, por është edhe më e vështirë kur personi që na lëndoi refuzon të kërkojë falje.

Prandaj, mungesa e pendimit mund ta bëjë personin e ofenduar të ndjejë dhimbje të dyfishtë dhe madje të bëjë që disa të vënë në dyshim gjykimin e tyre.

Lexoni më tej për të zbuluar se çfarë hapash mund të ndërmerrni për të falur dikë edhe nëse ai nuk ju ka kërkuar falje.

Njihni të vërtetën tuaj

Ju e dini se çfarë keni kaluar, nuk keni nevojë për konfirmim apo njohje të asaj që ndodhi. Mos lejoni që mungesa e pendimit të shtypë vetëvlerësimin tuaj ose të zhvlerësojë atë që ndiheni.

Mos thuaj “Është në rregull” kur nuk është

Lejojini vetes të ndjeni plotësisht dhimbjen e asaj që keni përjetuar. Paaftësia e tyre për të kërkuar falje nuk do të thotë se ajo që ju bënë ishte e pranueshme. Nuk është faji juaj nëse personi tjetër nuk e kupton se si i bën të ndihen ata që e rrethojnë.

Vendosni kufij

Vendosja e kufijve është një mënyrë për t’u kujdesur për veten. Nuk të bën të lig, egoist apo të pakujdesshëm. Kufizoni kontaktin me personin që ju lëndoi në mënyrë që të mund të menaxhoni lëndimin që keni ndjerë, por gjithashtu bëjini të ditur se kjo nuk ishte diçka e thjeshtë.

Nuk është e gjitha në kokën tuaj

Mos lejoni që ata të kuptojnë se jeni shumë i ndjeshëm dhe se gjithçka është në kokën tuaj. Njerëzit që kujdesen për ju vërtetojnë ndjenjat tuaja pa ju turpëruar apo fajësuar.

Falja nuk u takon atyre

Falja e personit që ju ka bërë keq do të thotë që veprimet e tij nuk ju kontrollojnë më. Tani ju e shihni atë për atë që është. Tani ai nuk ka fuqi mbi ju dhe ju e kuptoni sesi ju trajtoi bazuar në ndjenjën e tij të drejtësisë dhe perceptimin e tij, me pak fjalë tani e dini se “ai bëri aq sa mundi”.


Komente

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shkarko Snapfood dhe fito 10% ulje në porosinë e parë