Bananet janë një ushqim i shijshëm por edhe i shëndetshëm. Vitaminat dhe vlerat e dobishme brenda tyre, e ruajnë gjithmonë trupin tonë.
Më poshtë keni një listë me 10 vetitë e dobishme të këtij fruti tropikal, dhe pothuajse të gjitha këto veti varen nga lloji i pjekurisë së bananes. Sipas Iconstyle, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hani disa banane dhe të lini disa të tjera. Shkalla e saktë e pjekurisë mund të ketë një efekt më të mirë në shëndetin tuaj.
Bananet e pjekura
Bananet e pjekura përmbajnë një proteinë të veçantë që ndihmon në parandalimin e sëmundjeve onkologjike. Sa më shumë të jetë e pjekur, aq më shumë ka nga kjo proteinë, ndaj dhe rekomandohet që të konsumohet kur lëkura e saj errësohet. Ja vetitë pozitive kur fruti është shumë i pjekur:
Lufton ngërçin
Parandalon sëmundjen e veshkave
Forcon zemrën tuaj
Pastron enët e gjakut
Rekomandohet për njerëzit që vuajnë nga ulçera
Burim energjie
Ju rregullon humorin
Bananet e papjekura
Luftojnë diabetin
Këto fruta tropikale kanë një lloj të caktuar përbërësi brenda tyre që ndihmon për të përmirësuar gjendjen e një personi me diabet të tipit 2. Duhet të theksohet, megjithatë, se bananet jeshile përmbajnë shumë nga kjo substancë. Një banane e gjelbër me madhësi mesatare ka 12.5 gramë niseshte në të, ndërkohë që një e pjekur mund të përmbajë rreth 5 g.
Ju dobësojnë
Kjo substancë parandalon magazinimin e yndyrës në trupin tuaj dhe rrit harxhimin e energjisë, e cila rezulton në përmirësime të shpejta dhe të dukshme gjatë trajnimit intensiv për humbje peshe. Doza e rekomanduar ditore e kësaj substance është 10 gramë. Dhe, sigurisht, ju duhet gjithashtu të qëndroni aktivë dhe të kontrolloni zakonet tuaja të ushqimit.
Burimi: Brightside