Shanset për t’u zhvilluar kanceri i gjirit tek femrat bie me 60% nëse ato konsumojnë rregullisht karota.
Studimi thotë se frutat dhe perimet e pasura me pigmentin e quajtur beta-karotinë, të tilla si spinaqi, specat e kuq dhe mangot, kanë të njëjtin efekt.
Beta-karotina është një përbërës natyral i cili iu jep ushqimeve bimore ngjyrën e tyre të shndritshme. Për disa vite, shkencëtarët kanë këshilluar që të hahet karota dhe të përfshihet në dietat ditore, për shkak se lufton sëmundjet e zemrës dhe kancerit.
Por, studimi i fundit, i publikuar në revistën amerikane “Clinical Nutrition”, sugjeron se përfitimet në termat e kancerit të gjirit janë më të mëdha se që kishin menduar më herët shkencëtarët.
Një dietë e pasur me karota ka një efekt mbrojtës për shëndetin, ndaj mos harroni të hani karota çdo ditë nga sot.