1.Pjeshkat, kumbullat, nektarinat dhe qershitë
Nëse i ruani në frigorifer, këtyre frutave u ikën shija dhe ëmbëlsia që të gjithë pëlqejmë.
2.Shalqi dhe pjepër
Në frigorifer këto dy fruta humbasin vetitë antioksidante. Këshillohet të mbahen në temperaturën e ambientit.
3.Mollët
Nuk është e gabuar por mollët nuk kanë nevojë për frigoriferin. Mollët rezistojnë në tavolinën tuaj për 1 javë, pas 1 jave mund të mendoni t’i ruani mollët në frigorifer për të zgjatur ekzistencën e tyre. Por problemi qëndron në faktin se mollët prodhojnë etilen, një lloj gazi që prish perimet e tjera.
4.Avokado
Frigoriferi pengon maturimin e tij. Këshillohet të mbahet mbi tavolinë.
5.Frutat e pyllit
Që ato të kenë shije të mirë duhet të ruhen në temperaturë të ambientit. Nëse dëshironi t’u ruani shijen është mirë të mos i fusni në frigorifer.
6.Bananet
Vendosja e tyre në frigorifer, jo vetëm i dëmton, por ndryshon edhe procesin e maturimit të frutit.
Burimi: Elle