Të hash një hamburger pa u bërë pis mund të jetë sfiduese. Përbërësit fillimisht dalin jashtë, salca të përlyen duart dhe fytyra jote është si një e fëmije 5 vjeç.
Por sipas njohësve të hamburgerëve, ne e kemi ngrënë këtë ushqim gabim gjatë gjithë jetës.
Themeluesi i portalit “Burger Lad”, Simon Dukes, zbuloi mënyrën e duhur sesi duhet ta hash një hamburger pa u përlyer dhe mund të surprizoheni.
“Burgerët shërbehen në mënyrën më estetike. Pjesa e sipërme (quhet kurora) është përgjithësisht më e trashë se pjesa e poshtme, kështu që për një eksperiencë më të mirë, duhet ta ktheheni atë mbrapsht për ta ngrënë. ‘Kurora’ do ta mbajë peshën e përbërësve dhe ka më pak gjasa që ato të bien. Një njohës i vërtetë i hamburgerëve duhet t’i hajë gjithmonë kokëposhtë”, thotë Dukes.
Këtë mendim mbështetën disa persona të pasionuar pas këtij ushqimi:
“Përbërësit shijohen më lehtësisht kur një hamburger është i kthyer nga ana e kundërt. Gjuha do të ketë një kontakt me përbërësit para bukës, që është idealja”.
Kjo vërtetë ishte surprizuese dhe ne mezi po presim ta provojmë, kështu që pa humbur kohë merr telefonin dhe porosit një hamburger përmes aplikacionit “SnapFood”.
Shkarkoje në celular (këtu) dhe më pas mjafton të bësh porosinë për vetëm 20 sekonda. Hamburgeri të vjen në adresën ku dëshiron, kudo ndodhesh në Tiranë. (Porosite këtu)