Mishi nuk është i shëndetshëm. Kafshët prej të cilat i marrim janë të ushqyera me kimikate për të shtuar në peshë. Nuk mund ta haj atë!
E njëjta gjë për peshkun. Ata thonë se peshqit janë plot me hormone, për të rritur fertilitetin. Por unë kam mjaftueshëm hormone, faleminderit. Pse më duhen peshqit?
Domatet nuk lejohen, ato janë “solanaceous”. Nuk e di saktësisht se çfarë do të thotë kjo, por të gjithë thonë se nuk është e shëndetshme. Patëllxhani dhe specat po ashtu.
Frutat dhe manaferrat? Kanë sheqer dhe kjo çon në diabet. Dhe sidomos në mbrëmje. Asnjëherë mos konsumo fruta dhe manaferra në mbrëmje. Sheqeri që konsumohet në darkë shkon menjëherë në shëndoshje.
Patate? Niseshte! Orizi? Po ashtu. Makaronat? Harruat niseshtenë dhe glutenin? Gluteni bëhet sheqer dhe sheqeri në shëndet.
Vaji nuk është i lejueshëm, po ashtu as gjalpi, për shkak të yndyrës. Dhe kolesterolit. Vezët po ashtu. Buka dhe birra kanë shumë maja. Unë nuk e di pse, por majaja nuk duhet të qëndrojë në trup.
Qumështi përmban yndyrë dhe hormonet që u jepen lopëve, ato i ndihmojnë viçat që të rriten dhe të shëndoshen. Nuk dua të shëndoshem.
Lëngjet… oh, ju e dini. Të ndaluara. Njësoj si frutat dhe manaferrat.
Lakra, lulelakra dhe brokoli përmbajnë substanca që parandalojnë absorbimin e jodit, i cili mund të dëmtojë tiroidet. Një tiroide e dobët na jep shëndet.
Kështu që harrojini të gjitha këto. Çfarë ka tjetër? Spinaqi… ka një acid oksalik që dëmton veshkat. Veshkat e dobëta = ënjtje = peshë e tepërt. Jo jo, spinaqi është i keq.
Kastraveci! Do të haj kastravecë. Nuk di asgjë të keqe për kastravecët…
Autore: Alina Farkas
Burimi: Brightside