Nëse vuani nga diabeti, është koha që të ndryshoni dietën ushqimore. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë, stabilizojnë dhe ulin nivelin e sheqerit në gjak, duke balancuar dietën tuaj. Ndaj ju listojmë disa produkte të shijshme dhe plot ngjyra, që duhet t’i provoni.
Qershi
Antioksidantët i japin qershive ngjyrën e fortë të kuqe dhe sipas studimit, nëse konsumoni një filxhan qershi (qoftë edhe të ngrira), do të ndikojë pozitivisht tek personat që vuajnë nga diabeti. Studimi sugjeron që edhe nëse konsumoni tartë me qershi, redukton rrezikun ndaj sëmundjeve të zemrës.
Manaferrat
Tashmë, është koha e duhur e manaferrave, e nëse keni shtëpi private, ku ka më mirë. Manaferrat përmbajnë vitaminën C dhe fibra, si dhe kanë shumë pak kalori. Gjithashtu, ndihmon shumë për sëmundjen e zemrës tek personat që janë të prekur nga diabeti.
Patate e ëmbël
Kanë fibra, vitamina, antioksidantë dhe kur janë të ziera, janë perfekte për nivelin e sheqerit në gjak. Sipas studimit të “Everyday Health”, patatja e ëmbël rrit rezistencën e personave me diabet ndaj insulinës, mund të durojnë deri në dy ditë pa insulinë. Ndaj mos përtoni, zieni pataten e ëmbël dhe konsumojeni hera herës.
Misri i pjekur
Vera është mrekullia vetë, pasi është koha perfekte për të konsumuar misra të pjekur. Sipas studimit, niveli i antioksidantëve në misrin e pjekur është po aq i lartë sa edhe në manaferra. Dhe antioksidantët ndihmojnë në luftën kundër obesitetit dhe diabetit.