Migrena është një gjendje neurologjike që mund të shkaktojë simptoma të shumta. Shpesh karakterizohet nga dhimbje të forta koke.Nëse vuani nga migrena, konsumoni këto ushqime që ju lehtësojnë dhimbjen e kokës.
Kastraveci
Kastraveci përmban 96% ujë, i cili ndihmon në parandalimin e dehidratimit, një shkaktar i njohur i shumë dhimbjeve të kokës. Kur trupi është i dehidratuar, truri përkohësisht tkurret duke shkaktuar dhimbje. Në një studim të botuar në “Family Practice”, njerëzit që kishin dhimbje koke të shpeshta, raportuan një lehtësim të ndjeshëm të dhimbjeve të kokës, pasi konsumuan 1.5 litra ujë në ditë.
Qershitë
Qershitë përbëhen nga një sërë antioksidantësh polifenolësh, të cilët kanë treguar se reduktojnë inflamacionin, një faktor kryesor që bën të keni dhimbje koke dhe migrenë. Disa studime kanë treguar ulje të aktivitetit antioksidues dhe rritje të stresit oksidativ tek pacientët që vuajnë nga migrena, një gjendje e shkaktuar nga përdorimi i tepërt i barnave qetësuese.
Kërpudhat Shiitake
Kërpudhat shiitake janë një burim i mirë i riboflavinës, një vitaminë B që ka treguar se zvogëlon shpeshtësinë dhe kohëzgjatjen e sulmeve të migrenës pa efekte anësore serioze. Në një studim të botuar në ‘Revistën Ndërkombëtare për Kërkimin e Vitaminave dhe Ushqyerjes’, pacientët që morën riboflavin raportuan një lehtësim të ndjeshëm të dhimbjeve të kokës dhe ishin në gjendje të mos përdornin më medikamente kundër migrenës.