Dietat me përdorim të lartë të kripës ishte e rrezikshme për zemrën, duke rritur rrezikun e sulmit në zemër dhe infarktit. Kjo është ajo që na kanë thënë prej dekadash!
Por një studim totalisht kontradiktor me këtë qëndrim ka provuar shkencërisht të kundërtën. Një studim global ka gjetur se një dietë me përdorim të ulët të kripës nuk mund të jetë i dobishëm. Përkundrazi, ai mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekjen, në krahasim me konsumin mesatar të kripës.
Studimi, i publikuar në revistën prestigjioze “Lancet” ka treguar se, pavarësisht nëse njerëzit kanë tension të lartë, konsumi i ulët i kripës është i lidhur me një incidente më të madhe të sulmeve të zemrës dhe vdekjet në krahasim me konsumin mesatar.
Ekspertët këshillojnë që një i rritur në Britani duhet të hajë, jo më shumë se 6 gr kripë çdo ditë, rreth një lugë çaji.
Në SHBA rekomandohet që amerikanët të konsumojnë më pak se 2.300 miligram në ditë. Ndërkohë, në Kanada, sasia e këshilluar e kripës është në mes të 3.5 dhe 4 gr në ditë.
Burimi: Daily Mail