Çfarëdo ndryshimesh të tjera të ndodhin në 2018-n jemi të sigurt se ky është lajmi më i keq që do të merrni këtë vit: Ekzistenca e çokollatës është në rrezik !
Sipas një raporti të ri në “Business Insider”, burimi i vazhdueshëm i lumturisë suaj do të zhduket pas 40 vitesh. Me sa duket, bima e kakaos është veçanërisht e ndjeshëm ndaj ndryshimeve klimatike dhe rreth vitit 2050, pra 32 vite më pas kjo bimë e rritur natyralisht në dy shtete të Afrikës mund të mos prodhojë më.
Shkencëtarët në Universitetin e Kalifornisë Berkeley janë duke punuar në mënyrë intensive për të parandaluar këtë dukuri. Shkencëtarët janë duke punuar në një teknologji, e cila synon të krijojë një fabrikë kakao rezistente ndaj sëmundjeve dhe që mund të rritet në një klimë ndryshe nga ajo e Afrikës.
Burimi: Marie Claire