Disney ndau me ne se çfarë ndodh me mbeturinat e ushqimit dhe ushqimet të cilat nuk arrijnë të shërbehen në parqe. Në një përpjekje për të ndihmuar në parandalimin e mbetjeve ushqimore, menutë janë planifikuar për të parashikuar se sa vakte do të shërbehen në parqe çdo ditë.
“Nëpër “Disney Parks”, ne jemi të përkushtuar për të reduktuar mbetjet ushqimore me një qëllim që të ketë zero mbeturina të mbetura,” tha shefi Michael Gonsalves, kuzhinier në “Walt Disney World Resort”.
“Për të ndihmuar në këtë përpjekje, ne përpiqemi të maksimizojmë reduktimin e mbetjeve ushqimore. Rritja e cilësisë së ushqimit është një gjë, por më e rëndësishmja është të merret parasysh se gjurmët tona të karbonit po ndikojnë në klimë. Vizioni dhe përkushtimi për të nxitur drejt modeleve të qëndrueshme me zero mbetje duhet të jetë qëllimi për të gjithë në këtë planet, nëse planifikojmë ta shohim atë të lulëzojë për brezat që do të vijnë.”
Mbetjet që lihen pas nga të ftuarit mblidhen në kazanët e caktuar të mbetjeve ushqimore dhe përdoren në mënyra të ndryshme, duke përfshirë fertilizimin. Vetëm vitin e kaluar, “Walt Disney World Resort” fertilizoi 15 milionë paund mbetje ushqimore të papërdorshme.
Përpjekjet e Disney për reduktimin e mbetjeve ushqimore janë pjesë e programit “Disney Planet Possible”, i cili synon të ndërtojë dhe frymëzojë një të ardhme më të qëndrueshme.
Mund të jetë një botë e vogël, por në fund të fundit është bota jonë.