Eshtë akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave! Mishi i tyre i ëmbël, me energji dhe kalori ka nevojë të gatuhet mirë që të shijohet mirë. Dhe pse ndoshta duket e pabesueshme kripa është përbërësi kryesor që gështenjat të piqen më mirë.
Por pse t’i pjekim në kripë? Sepse kripa i mbron ato nga djegia dhe i mban të njoma.
Përgatitja e tyre bëhet kaq thjeshtë me këto hapa:
-Si fillim nëse kemi 500 gr gështenja na duhet 1 kg kripë deti e trashë dhe pak gjalpë i kripur për servirje.
– Pastaj ngrohim furrën në 175 ° C dhe shtojmë kripën në tavë.
-Pas kësaj çdo gështenjë e presim thellë me thikë në mes pa dëmtuar mishin e tyre.
-Gështenjat e prera i vendosim mbi kripë dhe i futim në furrë për 30 minuta.
-Shërbehen të ngrohta!
Burimi: Neps.al