Dy nga dietat më të përdorura së fundmi ishte ajo low-fat, ulja e përdorimit të yndyrave dhe low-crab, ulja e përdorimit të karbohidrateve.
Dy-tri vitet e fundit dietologët thonë se yndyra është e shëndetshme dhe nuk duhet të përjashtohet nga dieta.
Low-fat apo Low-carb
“Instituti amerikan i Diabetit” realizoi një studim, lidhur me dallimin mes dy dietave, cila arrinte rezultate më të shpejta dhe afatgjata, duke vërtetuar se me cilën eliminohet “uji” dhe me cilën shtresat e dhjamit.
Pjesëmarrësit në studim u vëzhguan për disa javë, duke provuar fillimisht ditën low-carb dhe më pas atë low-fat. Nga studimi u zbulua se ulja e konsumit të karbohidrateve arrin humbje më të shpejtë dhe më të madhe të peshës, mirëpo dieta me uljen e konsumit të yndyrës shërben për humbje më të shpejtë të dhjamit.
Ky studim ka treguar se nuk janë të gjitha kaloritë të njëjta, duke vënë theksin tek ushqimet që konsumoni. Gjithashtu është vërtetuar se është në rregull të konsumoni sasi të matura të karbohidrateve.
Low-carb
Low-fat