Ushqimi shijon më shumë nëse mënyra e servirjes kur shtroni tavolinën, është elegante, e rregullt dhe e kujdesshme. Por, shpesh disa detaje ekzagjerojnë pamjen ose nuk japin përshtypjen e duhur.
Mos e tejmbushni tavolinën
( Koleksioni Mariefleur: Pjatë e cekët (bli këtu); Salciere (bli këtu);
Mbajtëse e enëve të kuzhinës (bli këtu); Filxhan ekspresi (bli këtu); Vazo e vogël (bli këtu) )
Evitoni çdo gjë të tepërt në tavolinë. Mjafton një set lugësh, pirunësh dhe thikash të shoqëruara me gotat përkatëse. Çdo gjë tjetër lëreni në funksion të ushqimit. Evitoni pjatat e tepërta, sidomos ku tavolina është e vogël.
Përshtatuni menusë
( Koleksioni Amazonia: Pjatancë (bli këtu); Pjatë e cekët (bli këtu);
Gotë për verë të kuqe (bli këtu); Gotë për verë të bardhë (bli këtu) )
Çdo gjë duhet të jetë në funksion të asaj që keni gatuar. Mundohuni që në tavolinë të ketë elemente të asaj që keni përgatitur, p.sh. nëse keni gatuar prodhime deti, mundohuni të shtoni ndonjë detaj që të kujton detin.
Kujdes me qendrën e tavolinës
(Koleksionet Colour Concept dhe Althea Nova: Tas për sallatën (bli këtu); Gotë uji (bli këtu); Set servisesh (bli këtu);
Pjatancë (bli këtu); Tas Individual (bli këtu); Filxhan çaji (bli këtu); Vazo (bli këtu) )
Mos vendosni lule të larta ose të ngarkuara. Kjo nuk do të ishte komode për të ftuarit, sepse do të kishin vështirësi në komunikimin me sy me njëri tjetrin.
Vendosni pecetën e duhur
(Koleksioni Althea Nova: Pjatë e thellë (bli këtu); Set servisesh (bli këtu); Gotë vere (bli këtu);
Pjatë sallate (bli këtu); Pecetë (bli këtu) )
Mos rrezikoni me një mbulesë të madhe dhe aspak të përshtatshme. Mbahuni tek thjeshtësia dhe lëreni ushqimin që keni gatuar të shkëlqejë.
Shto qirinj dhe lule
(Koleksioni La Classica Contura: Pjatë sallate (bli këtu); Pjatë e cekët (bli këtu); Pjatancë (bli këtu);
Filxhan ekspresi (bli këtu); Filxhan çaji (bli këtu) )
Kjo do e bënte mjedisin më familjar dhe më mikpritës për të shijuar një darkë mes miqsh. Por kujdes, çdo gjë me masë.
Burimi: Iconstyle.al