iconstyle.al > Sex & Love > Lidhjet > Dy arsyet kryesore përse meshkujt gënjejnë femrat

Dy arsyet kryesore përse meshkujt gënjejnë femrat

Një element në një marrëdhënie që ka shqetësuar vazhdimisht femrat është sjellja mashtruese e meshkujve. Femrat kanë investuar shumë energji dhe përpjekje për të zbuluar forcën pas gënjeshtrës së pashmangshme (Po, thashë “e pashmangshme” dhe do të shpjegoj pse më poshtë). Pra, pse ai gënjen?

Shpresojmë që kjo që do të lexoni të japë një shpjegim të qartë, që do të krijojë të paktën krijimin e një kuptimi funksional të psikikës mashkullore, në mënyrë që femrat të jenë më të armatosura me informacione, në ato raste kur partneri i tyre po i gënjen.

Për këtë qëllim femra, këtu janë dy arsyet më të mëdha pse meshkujt ju gënjejnë:

1.Femrat nuk dëgjojnë

Një nga metodat më të mira për të fituar informacion të vlefshëm për çdo temë është që ta merrni direkt nga burimi.

Sipas një artikulli në “Huffington Post” nga David Wygant, numri një nga arsyet përse meshkujt gënjejnë është se femrat nuk dëgjojnë. Femrat dëgjojnë mirë miqtë e tyre. Ata i dëgjojnë fëmijët e tyre jashtëzakonisht mirë, dhe ata përpiqen shumë për të dëgjuar punëdhënësin e tyre. Megjithatë, kur është fjala për mashkullin në jetën e tyre, ata dëgjojnë atë që duan të dëgjojnë.

Për shembull, një mashkull mund t’i tregojë një femre se ai nuk po kërkon të hyjë në një marrëdhënie serioze, sepse nuk ka kohë të mjaftueshme për t’ju kushtuar marrëdhënies dhe megjithëse e pranon deklaratën e tij me një “në rregull”, ajo ende do të angazhohet me të. Brenda mendjes së saj, ajo mendon: “E di që ai thotë se është i kufizuar në kohë, por unë do ta dua aq mirë sa ai do të dëshirojë të jetë në një marrëdhënie të përkushtuar me mua”.

E vërteta e çështjes është se kur një mashkull thotë se nuk dëshiron një marrëdhënie të përkushtuar, është pikërisht ajo që ai thotë. Kur një mashkull ju tregon të vërtetën dhe ju refuzoni ta dëgjoni, ky është problemi juaj dhe jo më i tiji.

2.Për të shmangur konfliktin

Kur një mashkull percepton se nuk ekziston ndjeshmëri në një rast të caktuar, kur ai mendon se përgjigjja e një pyetjeje ose zbulimi i disa të vërtetave do të çojë në dramë të pashmangshme, ai ka shumë mundësi të përdorë gënjeshtrën për hir të paqes.

Është e rëndësishme për femrat që të kuptojnë se burrat janë dukshëm të ndryshëm nga ata emocionalisht dhe psikologjikisht. Ndërsa femrat e shohin konfrontimin si një metodë të zgjidhjes, meshkujt e shohin atë si një formë përbuzjeje ose mosrespektimi dhe nuk ka asgjë që mashkulli të lakmojë më shumë sesa respektin, madje as dashurinë se lakmon kaq fuqishëm.

Sipas “Psichology Today”, kushdo që vendoset nën presion të mjaftueshëm do të gënjejë. Ka disa gënjeshtarë psikopatikë atje; megjithatë, shumica dërrmuese e gënjeshtrave janë rezultat i ndonjë lloj motivimi apo nxitjeje. Nëse dëshironi të eliminoni gënjeshtrën, eliminoni motivin. Mënyra sesi një femër angazhohet ndaj një mashkulli në momentin e mosmarrëveshjes do të ketë një ndikim të madh në nivelin e tij të ndershmërisë.

Është e rëndësishme të kuptohet se ofrimi i arsyeve për gënjeshtrat që tregojnë meshkujt, në asnjë mënyrë, nuk justifikon pandershmërinë në marrëdhënie. Kjo ka për qëllim të sigurojë një kuptim racional të sjelljes së meshkujve në një kontekst të caktuar, në mënyrë që femrat të jenë më të përgatitura për t’u angazhuar kur janë me dikë. Gënjeshtra nuk është një tip mashkullor, është një akt motivi. Megjithatë, në një marrëdhënie romantike, pragu motivues është shumë më i ulët për meshkujt sesa për femrat.

Burimi: ilovemylsi/femratnews.com

Nuk janë emaile të mërzitshme!

Regjistrohu për të zbuluar të vërtetat e të famshmëve dhe trendet e momentit.