Jeta mund të jetë plotë tensione dhe me shqetësime, sa duhet të mbash gjallë me netët e qeta të ulura pranë oxhakut, duke bërë thashetheme me miqtë dhe duke shijuar një shishe verë dhe ushqime të mira.
Gjërat mjatojnë të jenë të shijshme dhe të thejhsta, për të shijuar procesin e gatimit për njerëzit e dashur dhe pa u stresuar për detajet.
Vaj ulliri, patate e ëmbël dhe panxhar të pjekur të shërbyer me djathë “Gouda”, disa ullijnë, arra dhe fruta të thata, bukë e thekur, një shishe verë dhe biseda interesante, këto janë përbërësit e përsosur për disa orë intime dhe të lumtura me miqtë tuaj.
Përbërësit:
2 patate të mesme ëmbla, të prera në feta të holla
3 panxhar të kuq, të prera në feta të holla
2-3 panxhar të vegjël të verdhë, të prera në feta të holla
1 hurdhër
1/3 filxhan vaj ulliri
1/4 lugë çaji kripë e hollë
1 lugë çaji kripë e trashë
1/8 lugë çaji piper i zi
Disa bimë të freskëta sipas dëshirës, si sherbelë, majdanoz dhe rigon.
Përgatitja:
Ngroheni paraprakisht furrën në 400 gradë. Lyeni me anë të një furçe tavën me vaj ulliri.
Miksoni 1/4 lugë çaji kripë, me 1/8 lugë çaji piperi të zi dhe 1/3 filxhan me vaj ulliri, të cilën vendoseni mënjanë.
Vendosini me radhë patatet dhe patëllxhanët në formën e gjysmë rrethit, siç e shikoni në foto, ndërsa ruani një vend të vogël për të vendosur hurdhrën. Lyini perimet me anë të një furçe me masën e vajit të ullirit të përgatitur më herët. Më pas hidhini sipër kripën e trashë, ndërsa më pas hidhini sipër bimët e freskëta. Vendosni në furrë për një orë, perimet duhet të jenë të buta dhe të thekura në pjesën e sipërme.
Dhe gati për t’i servirur.
Marrë nga Elephant Journal. Përgatiti: Jearta Çaushi