iconstyle.al > Stil jetese > Kulture > Si funksionon truri i njerëzve që lexojnë

Si funksionon truri i njerëzve që lexojnë

Jo të gjithë i kushtojnë vëmendjen që duhet leximit. Truri i njerëzve që lexojnë, është më inteligjent dhe shumë herë më i ushtruar se sa i atyre që nuk lexojnë.

Në praktikë, truri lexon fjalët e njohura si imazhe, duke dalluar me një shikim të shpejtë, pa një analizë të detajuar të shkronjave.

Sipas një studimi të publikuar në “Neuroimage”, ai që e praktikon më shumë leximin, arrin që të njohë me shpejtësi fjalët, sepse i kategorizon ato në një fjalor specifik vizual, që funksionon i ndarë nga sistemi i njohjes vokale.

Lexoni sa më shumë, jo vetëm për të pasuruar dijet tuaja, por edhe për një funksionim sa më efikas të trurit tuaj, duke shmangur kështu rrezikun e prekjes nga sëmundjet, që lidhen me kujtesën afatshkurtër dhe afatgjatë.

Burimi: Health

Nuk janë emaile të mërzitshme!

Regjistrohu për të zbuluar të vërtetat e të famshmëve dhe trendet e momentit.