Koha që mund të qëndroni në një tavolinë restoranti zakonisht varet nga politikat e vetë restorantit dhe nga lloji i rezervimit. Ja disa udhëzime të përgjithshme:
Koha mesatare e qëndrimit në një tavolinë:
Restorante të zakonshme: 1 orë e 30 minuta deri në 2 orë.
Restorante të nivelit të lartë (fine dining): 2 deri në 2 orë e 30 minuta.
Në raste me më shumë pjata ose degustime: Deri në 3 orë.
Kur vendoset një kufi kohe:
Kur ka fluks rezervimesh dhe restoranti ka turne të ndarë.
Në aplikacione rezervimi (si OpenTable), mund të shfaqet koha e caktuar paraprakisht.
Disa restorante e komunikojnë në konfirmimin e rezervimit (p.sh., “tavolina juaj është e rezervuar për 2 orë”).
Këshillë:
Nëse dëshironi të qëndroni më gjatë (për shembull për një ditëlindje apo takim pune), mund ta specifikoni gjatë rezervimit. Në shumicën e rasteve, stafi do të jetë mirëkuptues nëse nuk ka një rezervim pasues.