Një tjetër ngarkesë me fileto pule të importuar nga Brazili është bllokuar në portin e Durrësit, pasi analizat konfirmuan praninë e bakterit të rrezikshëm Salmonella Typhimurium. Pas zbulimit, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU) ndërmori masa administrative dhe ligjore ndaj subjektit përgjegjës, duke e referuar çështjen në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprime të mëtejshme.
Ky incident vjen pas disa rasteve të ngjashme që kanë ngritur shqetësime serioze mbi sigurinë ushqimore në vend. Më herët, janë raportuar raste të shpërndarjes së produkteve të kontaminuara, si akullore me oksid etileni, qumësht dhe dhallë të prishura, si dhe mish pule të infektuar me salmonelë. Në disa prej këtyre rasteve, ndërhyrja e AKU-së ka qenë e vonuar ose e pamjaftueshme, duke lejuar që produktet e rrezikshme të arrijnë te konsumatorët.
Ekspertët e sigurisë ushqimore theksojnë nevojën për masa më të rrepta kontrolli dhe transparencë nga institucionet përgjegjëse për të parandaluar përsëritjen e rasteve të tilla dhe për të mbrojtur shëndetin e qytetarëve.