Nëse jeni duke kërkuar për idetë e menusë së koktejleve për barin apo restorantin tuaj ose ndoshta jeni duke kërkuar ide për pijen tuaj të fundjavës, ne ju sjellim në përmbledhjen tonë disa nga koktejlet më të njohura të këtij viti.
1-Pije pikante- Koktejlet e shijshme dhe pikante po bëhen gjithnjë e më të njohura, pasi njerëzit kërkojnë shije më komplekse dhe interesante në pijet e tyre. Koktejlet e shijshme të njohura përfshijnë Bloody Mary dhe Dirty Martini, ndërsa koktejlet pikante përfshijnë Jalapeño Margarita dhe Ginger Basil Smash.
2-Rikthim në vitet ’90- Vitet 90 thërrasin dhe kërkojnë pijen e tyre të rikthehet… “Tini”. Martini i ekspresit vazhdon të jetë një i preferuar i palëkundur. Marrja e freskët e koktejlit me bazë kafeje do të përfshijë përdorimin e kafesë vendase me cilësi të lartë me pije të ftohtë, shtimin e notave delikate si vanilja dhe ndryshimin e vodkës.
3-Kthesa në Negroni- Negroni është një koktejli klasik që ka përjetuar një rritje të madhe të popullaritetit gjatë viteve të fundit. Duke balancuar shijet e ëmbla, të hidhura dhe botanike, nuk është çudi pse njerëzit e kanë marrë në zemrat e tyre këtë koktejl italian të bazuar në Campari. Sidoqoftë, në vitin 2024, adhuruesit e Negroni do të eksperimentojnë me kthesa të reja në klasikun e vjetër.
4- Kube akulli të zbukuruara- Prej kohësh janë zhdukur kubat e vegjël katrorë të akullit me të cilët jemi mësuar, viti 2024 është viti që ne bëhemi krijues me akullin. Nga kubet gjigante te format e veçanta, te bukuritë e mbushura me barishte apo fruta. Akulli është më shumë sesa thjesht për ta mbajtur udhëtimin tuaj të freskët, është një mënyrë për të dekoruar koktejlin tuaj dhe për të shtuar edhe më shumë shije. Pra, trajtojini vetes disa kallëpe të çuditshme dhe eksperimentoni duke shtuar shije si livando, trumzë, limon, kastravec dhe mente ose kafe në kubat e akullit.
5-Koktejle eksperimentale- Kultura e kërkimit të përvojës së Millenials dhe Gen-Z me oreksin e tyre të pangopur për të kapur momente unike për mediat e tyre sociale, ka bërë që tendenca e koktejleve të bëhet eksperimentale. Koktejet kanë qenë gjithmonë një gjë e bukur në prezantimin e tyre, por tani miksologët duhet të mendojnë edhe për performancën dhe prodhimin e një momenti ‘wow’.